Päästjad otsisid Sinialliku külas gaasileket

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Gaasi gaasisõlm Sinialliku lähedal Ramsil.
Eesti Gaasi gaasisõlm Sinialliku lähedal Ramsil. Foto: Marko Saarm / Sakala

Päästjad said teisipäeva õhtul kella 21 ajal väljakutse Viljandi linnapiirist paari kilomeetri kaugusel asuvasse Sinialliku külla, kus inimesed tundsid häirivat gaasilõhna, mis pani nii mõnelgi pea valutama.

Sinialliku külast jookseb läbi suur Eesti Gaasi trass, mille kaudu jõuab maagaas Venemaalt Irboskast läbi Tallinna Karksi-Nuia välja. Kohalikud elanikud kahtlustasid, et trassi võis tabada mingi rike ning kutsusid kohale päästjad, kes asusid otsima võimalikku leket. Sündmuskohal oli tõepoolest tunda vänget gaasilõhna.

Sinialliku kauaaegse elaniku Rein Raudvee hinnangul pole aga muretsemiseks tõenäoliselt muret, sest tema arvates võisid Eesti Gaasi töömehed hiljuti Sinialliku lähedal olevas orus gaasitorustikku õhutada. Tema sõnul tehakse seda paar-kolm korda aastas ja siis on ümbruskonnas tunda tugevat gaasilõhna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles