Koolitoidust vaatab vastu säilitusainesse kastetud kartul

Rannar Raba
, Sakala vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teisipäeval Viljandi Kesklinna koolis kartuleid ei pakutud. Menüüs oli hoopis hernesupp.
Teisipäeval Viljandi Kesklinna koolis kartuleid ei pakutud. Menüüs oli hoopis hernesupp. Foto: Marko Saarm / Sakala

Puhtast kodumaisest koolitoidust tavatsetakse Eestis rääkida söögi alla ja söögi peale.

See on teema, millele rõhutakse dotseerivas toonis nii valimiskampaaniates kui haridus- ja sotsiaalküsimustele pühendatud konverentsidel. Ometi vaatavad laste toiduportsjonitest endiselt vastu kahtlase mainega säilitusaines hoitud kartulid.

«Kas on normaalne, et meie lapsed peavad iga päev saama endasse teatud koguse säilitusainet – seda enam, et see on toiduaine, mida saaks väga edukalt ka teisiti kasutada.» See on üks paljudest arvamusavaldustest, mis läksid liikvele Viljandi Kesklinna kooli vanemaid ühendavas virtuaalses debatiruumis pärast seda, kui üldkoosolekul oli saanud teatavaks, et koolisööklas valmistatakse toitu sulfiteeritud kartulitest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles