Pitsakioskite keti üks lüli jõudis Männimäele

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esmaspäeval avatud Pizzakioskis ootas eile lõuna ajal mitu inimest karpi sooja pitsaga. Pisipoja Söreniga kioskisse tulnud Kenet Hiiesalu ütles, et pole tavaliselt suur pitsasõber ja sõi seda viimati ehk aasta tagasi.
Esmaspäeval avatud Pizzakioskis ootas eile lõuna ajal mitu inimest karpi sooja pitsaga. Pisipoja Söreniga kioskisse tulnud Kenet Hiiesalu ütles, et pole tavaliselt suur pitsasõber ja sõi seda viimati ehk aasta tagasi. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui vaadata Eestit ühe suure ahjupitsana, katab seda salaami kombel laiguti Pizzakiosk. Üks 25 kioskist levitab sellest nädalast pitsalõhna Viljandis Männimäel, olles võtnud koha sisse A ja O kaupluse peal.  

2003. aastal Paidest alguse saanud Pizzakiosk on frantsiisiettevõte, mis tähendab seda, et kaubamärgi omanik on andnud pitsakioskit rajavale ettevõtjale õiguse kasutada tema kaubamärki ja ärimudelit – nii võis iga soovija ka Viljandisse oma Pizzakioski rajada.

Viljandisse tõi selle Paides elav Aimar Kala, kes peab samanimelist kohvikut Türil. Pitsasid tehakse kõikides kioskites sama retsepti järgi ning kõikide Pizzakioskite menüüs on Türi nime kandev pitsa, mis on Kala sõnul kogu ketis üks populaarsemaid. Kas kunagi ka Viljandi pitsa tuleb, ta veel öelda ei osanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles