Pagulane on nagu võrdne võrdsete seas

Kristiina Baum
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võhmasse Viljandimaa omavalitsuste liidu korraldatud koosolekule oli sotsiaalministeeriumi esindajat kuulama tulnud kaheksa Viljandimaa linna ja valla esindajat 12-st. Korraldaja sõnul tõestas see, et huvi pagulasteema vastu on suur.
Võhmasse Viljandimaa omavalitsuste liidu korraldatud koosolekule oli sotsiaalministeeriumi esindajat kuulama tulnud kaheksa Viljandimaa linna ja valla esindajat 12-st. Korraldaja sõnul tõestas see, et huvi pagulasteema vastu on suur. Foto: Kristiina Baum / Sakala

Kas omavalitsuste juhtidelt küsitakse pagulaste majutamiseks nõusolekut? Milliseid eeliseid saavad pagulased teiste elanike ees? Kes maksab uute elanike vastuvõtmise ja majutamisega tekkivad kulud?

Neid ja paljusid teisi küsimusi arutati esmaspäeval Võhma vaba aja keskuses, kus sotsiaalministeeriumi rahvusvahelise kaitse poliitika juhi Triin Raagiga oli kohtuma tulnud kaheksa Viljandimaa omavalitsusjuhti.

Raag juhatas vestluse sisse jutuga, et võõramaalaste Eestisse tulekus pole iseenesest midagi uut. Viimastel aastatel on siia saabunud ligi 6000 võõramaalast aastas, ühed neist on tulnud õppima, teised tööle, kolmandad elukaaslase juurde.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles