Kitarre jagub kohvikusse, veetorni ja nukuteatrisse

Margus Haav
, kultuuritoimetuse toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Festivali kunstiline juht, hinnatud kitarrist Ain Agan usub, et festival pakub elamusi, mis kõnetavad paljusid kuulajaid.
Festivali kunstiline juht, hinnatud kitarrist Ain Agan usub, et festival pakub elamusi, mis kõnetavad paljusid kuulajaid. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eile alanud kaheksas kitarrifestival toob Viljandisse kodumaiste artistide kõrval ka Inglismaa, Rootsi, USA ja Hollandi muusikuid. 

Ühena peaesinejaist astub üles Stochelo Rosenberg Quartet feat. Christiaan van Hemert Hollandist. Festivali kunstilise juhi Ain Agana kinnitusel on too üks maailma tuntumaid ja tunnustatumaid mustlassvingi viljelejaid. «Enam paremat ei oska välja pakkuda. See on positiivne muusika, mis paneb juba esimesest noodist südame rõkkama,» lausus ta.

Tänavu täitub ka unistus, mida on püütud juba festivali algusaegadest peale. Nimelt jõuab USA-st siia ansambli Oregon liider, enam kui kolmkümmend aastat tegev olnud ja paljude kitarristide iidoliks saanud Ralph Towner.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles