Kahes linnas jala maha pannud restoran avab uksed Viljandis

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reedel, kui restorani avamiseni oli jäänud mõni päev, tegi tulevane juhataja Gerda Sülla koos peakokk Khim Bahaduriga ettevalmistusi, mille hulka kuulus hindade ülevaatamine.
Reedel, kui restorani avamiseni oli jäänud mõni päev, tegi tulevane juhataja Gerda Sülla koos peakokk Khim Bahaduriga ettevalmistusi, mille hulka kuulus hindade ülevaatamine. Foto: Marko Saarm / Sakala

Kui seni on Viljandis aasiapärase toidu pakkumise eest hea seisnud peamiselt Dragonit pidav hindu Mourice Lawrance Mathias, siis homsest hakkab talle konkurentsi pakkuma nepallane Kamal Prasad Chalise, kes avab kesklinnas oma söögikoha. 

Juba nädalapäevad tagasi pandi Tartu ja Lossi tänava nurgal seisva maja klaasidele kleepsud omapärase nimega Vaga Mama, mis tähendab tõlkes sisemist rahu. Õigupoolest on söögikoha avamiseks ettevalmistusi tehtud paar kuud, kuigi veel septembri lõpul oli selgusetu, kas maja omanikuga ka rendilepingus kokkuleppele jõutakse. See õnnestus ja restoran avab homme uksed.

Pikalt tühjana seisnud ruumidesse elu toomise taga on viimased 15 aastat Tartus elanud Kamal Prasad Chalise, kes otsustas lisaks Tartule ja Pärnule, mille südames asuvad samanimelised restoranid, ka Viljandis aasiapärast toitu pakkuma hakata. «Mõtlesin, et Viljandi on väike koht ja rahvale võib-olla meeldiks midagi erilisemat saada,» rääkis Chalise. Lisaks avas ta mullu Balti riikides esimese Tiibeti restorani Himaalaja Jutud, mis asub samuti Tartus. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles