Mobiilsed kullassepad õpetavad ise kihlasõrmust meisterdama

Merilyn Säde
, Universitas Tartuensise ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nagu ehtekunstnikud enamasti, töötavad ka Anna-Maria Kaseoja ja Indrek Ikkonen pisikeste tööriistade ja grammi pealt mõõdetud materjaliga. Isegi väärtuslik tolm pühitakse pärast töö lõppu kokku.
Nagu ehtekunstnikud enamasti, töötavad ka Anna-Maria Kaseoja ja Indrek Ikkonen pisikeste tööriistade ja grammi pealt mõõdetud materjaliga. Isegi väärtuslik tolm pühitakse pärast töö lõppu kokku. Foto: Aivar Aotäht / Sakala

Kui juhtub, et on tarvis kiiresti kihlasõrmus valmistada, on abi lähedal: kaks Viljandi kultuuriakadeemia rahvusliku metallitöö tudengit Indrek Ikkonen ja Anna-Maria Kaseoja toovad kullassepatöökoja kas või koju kätte.

Kahe tegutsemisaasta jooksul on nad õpetanud ligi 200 inimest. Töötubades selgitavad ja näitavad nad, kuidas ehet parandada, rahvarõivaste juurde sõlge teha või hoopis kihla- ja abielusõrmust meisterdada. Võimalusi on palju. Mõnikord on nende poole pöördutud sooviga prille parandada või hoopis hõbelusikat valmistada.

Töötoa fookuse määrab iga rühm ise. Kullasseppade sõnul võib sinna tulla igaüks, kuid eelistatult oodatakse kuni kümneliikmelist seltskonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles