Viljandi mehest sai mäekuningas

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülari Kais läks mäekuninga tiitli peale välja siis, kui oli kaotanud võimaluse tulla kuue parema hulka.
Ülari Kais läks mäekuninga tiitli peale välja siis, kui oli kaotanud võimaluse tulla kuue parema hulka. Foto: Marko Saarm / Sakala

Viljandi mees Ülari Kais klubist Jooksupartner võttis tänasel linnajooksul Pika tänava tõusu ajaga 50,5 sekundit ja pälvis selle tulemuse eest mäekuninga tiitli. Uhke nimega tiitlit hakkas ta sihtima pärast seda, kui oli kaotanud võimaluse tulla kuue parema hulka.

„Juhendist lugesin, et mäejooks peaks olema umbes pool kilomeetrit, aga tegelikult oli ehk 250 meetrit ja sai ikka väga kiiresti otsa,“ rääkis Ülari Kais. Mõnusa varuga jooksu nautinud mees ütles, et kui ta oleks seda varem teadnud, võinuks ülejäänud rajal julgemaltki panna. Lõpuprotokollis 11. koha kirja saanud Kais läbis põhidistantsi ajaga 37.15,3.

Parima viljandlasena lõpetas linnajooksu Keio Kits, teenides ajaga 32.23,4 kolmanda koha. Pika tänava tõusu läbis ta 55,5 sekundiga, tulles selle tulemusega mäekuninga järel teiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles