Galerii. Looduse- ja vahvlilõhnaline sügislaat Kõpus

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna peeti Kõpus sügislaata ja nii mõnedki möödasõitjad peatusid, et sellele tiir peale teha. Väikesel alal jätkus tegevust igale maitsele: kes uudistas nunnusid, kes maiustas värskete vahvlitega, kes üritas loodusest tuttavaid lõhnu ära arvata.

Looduse lõhnade tundmises said laadalised end proovile panna Kõpu külastuskeskuses. Loodusemees Edu Kuill rääkis, et kuigi looduses võib inimesele mingi lõhn või taim tuttav olla, võib tal olla keeruline lõhna ja pilti kokku viia. Kes juba paar kolm kotikesse pandud taime lõhna järgi tuvastada suutis, sai kingituseks kaasa kuivatatud pärnaõisi.

Laadaplatsil võttis aga võimust värskelt küpsetatud vahvlite lõhn, millest oli eriti keeruline mööduda pisikestel laadalistel. Sügisandide austajatel oli põhjust astuda läbi ka kirikust, kus oli proovimiseks välja pandud eri sorti õunu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles