Korstnapühkijat tuleb kolm kuud oodata

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandimaa tuletõrjeühingu juht Toomas Henk rääkis, et korstnapühkijat tuleb praegu oodata keskmiselt kuu aega kauem kui aasta tagasi.
Viljandimaa tuletõrjeühingu juht Toomas Henk rääkis, et korstnapühkijat tuleb praegu oodata keskmiselt kuu aega kauem kui aasta tagasi. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui üritada täna kokku leppida mõne Viljandimaa tuletõrjeühingu korstnapühkijaga, et too tuleks elamu korstnat puhastama, pakutakse esimesi vabu aega jaanuariks.

Näiteks korstnapühkija Märt Jõekäär kirjutas eile oma märkmikusse temalt tellitud töö ajaks 8. jaanuari. Varem lihtsalt vaba hetke ei ole. Varasemate aastatega võrreldes pole see üldse tavaline, et järjekord on kolme kuu pikkune või et korstnapühkijal on veel jaanuaris tööd.

Muutus on tingitud septembris kehtima hakanud nõudest, et igal kütteseadmega maja omanikul peab olema ette näidata kutselise korstnapühkija koostatud akt. Neid viis aastat kehitvaid dokumente saab Viljandimaal välja anda üheksa korstnapühkijat, kellel on kutsetunnistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles