Pagulaste tulekuga tekkinud küsimused ootavad ikka veel vastust

Kristiina Baum
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaale jõuab iga päev umbes 10 000 pagulast. Ülemisel pildil seisavad nad järjekorras Berliini tervise- ja sotsiaalameti ukse taga, et end arvele võtta. Sellele, kuidas ja kuhu paigutada need mõnisada sõjapõgenikku, kes Eestisse tulevad, oodatakse vastust eelkõige sotsiaalkaitseminister Margus Tsahknalt (alumisel pildil).
Saksamaale jõuab iga päev umbes 10 000 pagulast. Ülemisel pildil seisavad nad järjekorras Berliini tervise- ja sotsiaalameti ukse taga, et end arvele võtta. Sellele, kuidas ja kuhu paigutada need mõnisada sõjapõgenikku, kes Eestisse tulevad, oodatakse vastust eelkõige sotsiaalkaitseminister Margus Tsahknalt (alumisel pildil). Foto: FABRIZIO BENSCH (Reuters), Jaanus Lensment (Postimees) / Montaaž

Pagulasteema on algusest peale tekitanud hulga konkreetseid küsimusi. Täpseid vastuseid ei ole sotsiaalministeerium neile seni andnud. Esimesed kindlad kokkulepped linna- ja vallavalitsustega sõlmib riik aasta lõpul.

Viljandimaa linna- ja vallavalitsused tahaksid teada, millal ja kui palju pagulasi tuleb, mis tingimusi seatakse nende eluruumidele ja kui suur on riigi toetus. Sotsiaalministeerium pole seni andnud ühelegi maakonna juhtide esitatud küsimusele konkreetset vastust. Samuti pole riik ühegi omavalitsusega pagulaste vastuvõtmise tingimustes ja arvus kokkuleppeid sõlminud, vaid jätkab kohalike elanike ja võimujuhtide seas üleüldist teavitustööd.

Riik on seni piirdunud ühe kirja saatmisega kõikidele linna- ja vallavalitsustele, paludes esialgset teavet pagulaste vastuvõtmiseks valmisoleku ja võimalike eluruumide kohta. Sotsiaalministeeriumi rahvusvahelise kaitse poliitika juhi Triin Raagi sõnul on kuus nädalat tagasi läkitatud kirjale Eesti 213 omavalitsusest vastanud peaaegu 200.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles