Sööme sõnu. Sügis on seenehullu suvi

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üllar Priks
Üllar Priks Foto: Elmo Riig / Sakala

Mulle seened üldiselt meeldivad. Marineeritult, kastmes, salatis... ja kõige rohkem metsas sambla sees. Just-just! Aga selle vaatepildi nautimiseks tuleb ju kummikud jalga kiskuda, pool päeva autoga mööda käänulisi ja tolmuseid teid loksuda ning tagatipuks kusagil eikellegimaal mändide vahele eksimisega riskida. Kõlab nagu logistiline suurvorm, eks ole. 

Ja nagu ma varemgi avameelitsenud olen – pealehakkamist on minus sama palju kui trigonomeetriat hülge unenägudes. Nii et pahatihti jääks mul see imekaunis samblast turritav sirmik nägemata, kui... Kui inimsuhete ristiretkelt poleks ma sõjasaagina kaasa saanud üht seenehullu ämmamoori. Ma olen täiesti kindel, et tema kuuleb ka kodus tolmuimejaga jaurates, kui Tohvri metsas uus kivipuravik kübarat kergitab. Ja siis on ta mõne minutiga meie ukse taga, väitsad vööl ja korvid seljas nagu Ümera lahingusse suunduval talupojal. Nii juhtus ka läinud nädalavahetusel. Tuligi lahingusse minna. Naasime kahe ämbritäie kitsemamplitega.

Et hoidised on ämma rida ja seenesousti on vitsutatud küll, rändas osa mükopurakaid seekord risoto sisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles