Olümpiakomitee kinnitas Eesti osalemise Rio de Janeiro mängudel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti olümpiakomitee praegune president Neinar Seli.
Eesti olümpiakomitee praegune president Neinar Seli. Foto: Peeter Langovits

Neljapäeval allkirjastas Eesti olümpiakomitee president Neinar Seli täitevkomitee koosolekul rahvusvahelise olümpiakomitee ametliku kutse, millega kinnitati Eesti delegatsiooni osalemine 2016. aasta suveolümpiamängudel Rio de Janeiros.

Neinar Seli lausus kutset allkirjastades, et usub ja loodab, et Eesti sportlased esinevad Rio de Janeiros väärikalt ja tulemuslikult. «Iga olümpiamängudel osalev Eesti sportlane võistleb seal lisaks oma unistuste ja eesmärkide täitumise nimel ka terve Eesti eest,» ütles ta.

Kümme kuud enne olümpiamängude algust on Riosse kvalifitseerunud 16 Eesti sportlast. EOK spordidirektori Martti Raju sõnul on senine kvalifitseerunute arv ootuspärane.

Praegu on suveolümpiamängudele Rio de Janeiros kvalifitseerunud järgmised Eesti sportlased: purjetajad Ingrid Puusta ja Karl-Martin Rammo, kergejõustiklased Gerd Kanter, Grit Šadeiko, Roman Fosti, Tanel Laanmäe, Magnus Kirt, Maicel Uibo, Rasmus Mägi, Jaak-Heinrich Jagor ja Liina Luik, sõudjad Andrei Jämsa, Tõnu Endrekson, Kaspar Taimsoo ja Allar Raja ning maadleja Epp Mäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles