Aga ta ju ütleb teisiti!

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hans Väre
Hans Väre Foto: Elmo Riig / Sakala

VANA-VIRITE talu peremees Aivar Moks raiub nagu rauda, et see, mida iga mõistlik inimene peab väljanägemise põhjal tema maal vonklevaks krossirajaks, on lihtsalt eratee, kus ta vahel sõpradega sõidab. Ja mis siis tollestki, et ta Karksi vaba aja messil kogu vallarahvast sinna krossitama kutsus? Mehel on maa ja mees teab, mis ta seal teeb. Tahab, kuulab transistorit, tahab, töristab krossirattaga.

Kel silmad, see näeb. Ja mis antud juhul eriti tähtis: kel kõrvad, see kuuleb. Kõik saavad aru, et see on krossirada. Ka Aivar Moks mõistab seda suurepäraselt. Tema lihtsalt ei taha seadust täita ja ajab seepärast oma joru.

No jah. Kui inimene on otsustanud seadust eirata, ei maksagi temalt oodata, et ta selle juures tõtt räägiks. Küll aga peaksid riik ja omavalitsused panema teda reegleid järgima. Kõnealusel juhul tuleks seda teha Karksi vallavalitsusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles