Fantoomkrossirada tegutseb häiritud naabrite kiuste edasi

Rannar Raba
, Sakala vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läinud laupäeval reklaamisid kohalikud krossisõidu harrastajad peremehe loal Vana-Virite talu Moksi tsikliparadiisina. Paberite järgi on see lihtsalt tavaline eratee.
Läinud laupäeval reklaamisid kohalikud krossisõidu harrastajad peremehe loal Vana-Virite talu Moksi tsikliparadiisina. Paberite järgi on see lihtsalt tavaline eratee. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kuigi paberite järgi Karksi vallas Vana-Virite talu maadel krossirada pole ja peremees on lubanud, et ta seal avalikke üritusi ei korralda, reklaamitakse kohta kui uut motoparadiisi. See hoiab mürast häiritud naabreid juba teist aastat ärevil.

Tüli Sudiste küla piiril paikneva Vana-Virite talu üle puhkes ülemöödunud aasta sügisel, kui naabrid täheldasid, et kinnistu omanik lasi laiema aruteluta kaevata oma maale suure tiigi ning kujundas eraldatud pinnasest ligi viiel hektaril laiuva motokrossiraja. Mitme naabri väitel on sestpeale nende kodurahu olnud rikutud, sest rajalt kostab alatihti ebameeldivat mootorimüra.

Pikalt vindunud sõnasõda tehtu juriidiliste nüansside, planeerimisnõuete järgimise ning omaniku ja kogukonna õiguste üle jooksis tänavu kevadel ummikusse. Talu peremees Aivar Moks teatas toona vallavalitsusele saadetud kirjas, et loobub liiga keeruliseks ja emotsionaalseks muutunud olukorra tõttu detailplaneeringust ega kavatse motokrossikeskuse arendamist jätkata. Tegelikult oli rada selleks ajaks juba valmis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles