Teadlane: tuleb valmis olla muutusteks

Margus Haav
, kultuuritoimetuse toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ohio riiklikus ülikoolis doktorikraadi kaitsnud Elo-Hanna Seljamaa teab, et folkloor on argielu nähtamatu liin, mis kõike koos hoiab.
Ohio riiklikus ülikoolis doktorikraadi kaitsnud Elo-Hanna Seljamaa teab, et folkloor on argielu nähtamatu liin, mis kõike koos hoiab. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemias kestab homseni esinduslik konverents «Kontaktide ja konfliktide folkloor». Kolmel päeval astub üles ligi poolsada ettekandjat 17-st Aasia, Euroopa ning Lõuna- ja Põhja-Ameerika riigist.

Konverents keskendub folkloori rollile inimeste ja kogukondade ühendaja ja lahutajana ning hoiakute kujundajana. Üks korraldajaid, Tartu ülikooli eesti ja võrdleva rahvaluule lektor Elo-Hanna Seljamaa kinnitas, et huvi konverentsi vastu ja ühes sellega ürituse maht on aasta-aastalt kasvanud. Plenaarloengutega esinevad seekord doktor Aleksander Panchenko Venemaa teaduste akadeemia vene kirjanduse instituudist ja Peterburi riiklikust ülikoolist ning doktor William Westerman New Jersey linna ülikoolist.

Elo-Hanna Seljamaa, kui tihedalt on folkloor ja tänapäev omavahel seotud?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles