Traagiline õnnetus osutab arvamusele, et tänaval pole kiivrit vaja

Karl-Eduard Salumäe
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reede pärastlõunal juhtus Peetrimõisa külas Viljandi–Põltsamaa maantee 1,1. kilomeetril õnnetus, kui trikirattaga noormees sõitis kõrvalteelt ette peateel liikuvale Nissanile. Esmaspäeva õhtul rattur suri.
Reede pärastlõunal juhtus Peetrimõisa külas Viljandi–Põltsamaa maantee 1,1. kilomeetril õnnetus, kui trikirattaga noormees sõitis kõrvalteelt ette peateel liikuvale Nissanile. Esmaspäeva õhtul rattur suri. Foto: Politsei

Kui 15-aastane noormees sidus reede pärastlõunal kiivri seljakoti külge ja hüppas trikiratta selga, käitus ta samamoodi nagu paljud tema eakaaslased. Esmaspäeva õhtul suri ta traagilise kokkupõrke tagajärjel haiglas.

Sakalaga vestelnud teadjad kinnitasid ühtemoodi, et suur osa noortest trikiratturitest ei kipu eeskätt just tänaval sõites kiivrit peas kandma. Küll aga on see nii mõnelgi neist rõivaste või sõiduvahendi külge kinnitatuna kaasas. Kui jõutakse trikiparki, pannakse kiiver pähe ja hakatakse hüppeid tegema.

Seaduse kohaselt on alla 16-aastastele ratturitele kiivri kandmine kohustuslik, vanematele aga üksnes soovituslik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles