Juhtkiri. Mõistmine aitab

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Rattakell on Eestis kohustuslik, rattakiiver aga enamikule soovituslik. Küllap on Eesti tänavatel juhtunud mõni väike õnnetus, mille rattakell oleks ära hoidnud, aga kindlasti on olnud mitu traagilist kokkupõrget või kukkumist, kus kiiver oleks päästnud elu.

Õigupoolest pole vahet, kas kiivri kandmine on seaduse järgi kohustuslik või soovituslik. Oluline on see, et inimeste teadvusesse jõuaks arusaamine, et kiiver on rattaga sõites sama tähtis kui turvavöö kinnitamine autosse istudes või helkuri rõivaste külge kinnitamine, kui pimedal ajal on vaja kõndima minna. Me ei pea nõudma seadusandjalt kiivri kohustuslikuks muutmist, aga meil on vaja ühiskonnas muuta normaalseks käitumine, et ratta selga istudes pannakse kiiver pähe, mitte ei võeta seda kotis teele kaasa.

Arutelul, mitu elu oleks võinud kiiver päästa sel või eelmisel aastal või viimase kümne aasta jooksul, ei ole mõtet. Mõelda tuleb ettepoole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles