Lõikuspeol üritatakse maailmarekordit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Traditsiooniline pärimusmuusika lõikuspidu toob Viljandisse hulgaliselt tänavu säranud artiste, et mõnusas väikefestivali miljöös muusika-aasta kokku võtta.

Kahel päeval saab osa kontsertidest pärimusmuusika aida lavadel, kodukontsertidest, pärimusmuusikute pimekohtingust, uuele tasemele astunud Etnokulpide tseremooniast ja isegi ühest maailmarekordi üritusest. Nimelt üritatakse Duo Malva & Kirsipu eestvedamisel saada ühte ruumi võimalikult palju vurri keerutavaid inimesi. Osa võivad võtta kõik huvilised ja vurri puudumine ei ole takistuseks, sest selle saab ansambli liikmete juhendamisel valmistada aidas teise festivalipäeva jooksul.

Pärimusmuusika lõikuspidu algab reedel, 9. oktoobril kell 19, kui ühiseks etteasteks tulevad lavale üks Šoti tuntumaid torupillimängijaid Finley MacDonald ja Ro:toro. Reedesse mahuvad veel just Põhja-Ameerika tuurilt naasnud Maarja Nuudi soolokontsert, «Eesti etno 2015» ringreisi muusikute ühiskava ja suvisel folgifestivalil publiku südamed võitnud pärimusmuusikute pimekohting. Südaööl hakkavad tantsuks moodsaid rütme kokku miksima muusik Cätlin Mägi ja DJ Erki Pruul ehk projekt Ju-Ju.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles