Õunu jõuab nii moosipurki kui jäätmejaama

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kas kõnnid sa Paalalinna tänavail, jalutad Peetrimõisa kandis või hoopis kesklinnas – ikka hakkab silma aia taha asetatud õunakorve ja -kaste. Viljandis on tänavu õunu tõesti rohkesti.

Küllusliku saagiga on suuremat sorti mure just linnainimestel, sest maal leiab ikka võimaluse, kuidas ülearuseid ubinaid, mis enam moosiks ega mahlaks ei lähe, kasutada: kas vead need kompostihunnikusse või söödad loomadele. Muidugi võib õunu ka kolleegidele jagada, samuti lapsega kooli või lasteaeda suupooliseks saata.

Mõne nädala eest Peetrimõisas «Õunaussi ralli» korraldanud Jaanika Toome tähendas, et seal kandis on õunu ohtralt. «Mul endal on nüüdseks suveõun otsa saanud ja säilitusõun läheb keldrisse,» rääkis ta. «Üldiselt linnas ringi vaadates tundub, et õunu on igal pool palju – nii aia taga teistele pakkumiseks kui maas.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles