Maaeluminister kohtub Järva- ja Viljandimaa põllumeestega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maaeluminister Urmas Kruuse
Maaeluminister Urmas Kruuse Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Maaeluminister Urmas Kruuse kohtub täna Väätsal põllumeeste esindusorganisatsioonidega ning külastab piimatootmisi Järva- ja Viljandimaal.

Kohtumisel Järva- ja Viljandimaa põllumeestega arutatakse olukorda piimandussektoris ja võimalusi selle leevendamiseks. Minister Urmas Kruuse ütles, et olukorra leevendamiseks on nii Eesti riik kui Euroopa Komisjon tulnud välja rahaliste meetmetega, kuid otsida tuleb ka pikaajalisemaid lahendusi.

«Toetused annavad küll ajutist leevendust, kuid pikemas perspektiivis tuleb piimatootjail olukorraga kohaneda ning tulemuse annab ikkagi suurem keskendumine müügile ja töötlemisele. Suurema turujõu annaks põllumehele koondumine ühistutesse,» rääkis Kruuse.

Minister käib visiidil Järvamaal Väätsa vallas asuvas Lõõla suurfarmis ning Viljandimaal Viljandi vallas asuvas Parduse talus ning Abja vallas asuvas Pajumäe talus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles