Vale graafiku järgi sõitnud bussijuht jättis inimesed tühjalt ootama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandi maavalitsus sai anonüümse kirja inimeselt, kes kurtis, et oli septembri viimase laupäeva õhtul kesklinnas tulutult linnaliinibussi oodanud ning pidanud lõpuks sõitma taksoga. Bussifirma tunnistas vastuses, et bussijuht oli sõidugraafikut lugedes eksinud.

Maavalitsuse kodulehel oleva arvamuse ja vihjete liini kaudu tuli 29. septembril kiri inimeselt, kes kirjeldas 26. septembri õhtul juhtunut. Oma jutu järgi jõudis ta Raamatukogu peatusesse kell 18.32 ning jäi koos oma väikese lapsega bussi ootama. Bussipeatuses oleva graafiku järgi pidi buss jõudma peatusesse kell 18.39.

Kell 18.46 seisis ootaja endiselt peatuses ning helistas seepeale bussifirma Atko dispetšerile. «Sealt öeldi, et buss läheb seoses teatriga varem,» kirjutas inimene.

Ta oli seepeale huvi tundnud, et kust peaks saama teada, et buss lahkub peatusest varem, sest graafikut pole ei veebis ega bussipeatuses muudetud. Lõpuks oli teataja sunnitud võtma takso, sest väike laps muutus rahutuks. «Kes mu taksoarve kinni maksab?» küsis anonüümseks jäänud inimene maavalitsuselt.

Maavanema allkirjaga läkitati kiri edasi bussifirmasse, kust tulnud vastusest selgub, et bussijuht ajas päevad sassi ning sõitis laupäeval tööpäevase graafiku järgi. See tähendab aga, et buss väljus kesklinnast viis minutit varem, kui sõiduplaanis oli ette nähtud.

«Sõidugraafiku rikkumise eest karistame bussijuhti hoiatusega ega määra septembrikuu eest lisatasu,» teatas bussifirma maavalitsusele saadetud kirjas. Samuti lubati bussijuhte veel kord instrueerida, et nood sõiduplaanis kirjas olevatest aegadest kinni peaksid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles