Juhtkiri. Ei ole soe koht

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sakala

Laupäevases Sakalas ilmunud ülevaatest nähtub, et Viljandi asutuste nõukogudesse kuulub hulk võimuerakondade ringi kuuluvaid inimesi. Neid on rohkemgi, kui artikli illustratsioonil värvilisena välja toodud nimed, sest niiviisi said ära märgitud üksnes need, kes kuuluvad ametlikult erakonda. Lisaks neile on ka inimesi, kes on parteitud, kuid kes on näiteks kohalikel valimistel Reformierakonna või Isamaa ja Res Publica Liidu nimekirjas kandideerinud.

See ei ole aga etteheide. Nagu märkis loos Viljandi linnapea Ando Kiviberg, on nõukogudesse koalitsiooni esindajate määramine igati loomulik, sest linnas valitsemise eest kannab vastutust võimuliit. Niisugusele loogikale on raske vastu vaielda.

Küsimus tekiks siis, kui nõukogu liikme koht oleks piltlikult öeldes ütlemata mõnus ja soe. Kui nii-öelda oma inimene teeniks nõukogusse kuulumise eest tubli tüki igakuisest sissetulekust või kui liikmeks olemise eest makstaks tasu inimesele, kelle poliitiline taust on palju veenvam kui tema sobivus ühe või teise asutuse nõuandvasse organisse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles