Päästetud majade elanikud on lõpmata tänulikud

Karl-Eduard Salumäe
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlema läinud majast ei jäänud midagi alles, aga ülejäänud hooned suudeti süttimisest päästa.
Põlema läinud majast ei jäänud midagi alles, aga ülejäänud hooned suudeti süttimisest päästa. Foto: Marko Saarm / Sakala

Eelmisel kolmapäeval oma kodu süttimisest pääsenud kolgajaanilastel jagub vallavanem Kalevi Kauri ja kõigi appi tõtanud tuletõrjujate kohta üksnes kiidusõnu.

«Puudus nii-öelda juuksekarv, et oleksime kodutud olnud,» märkis tänulike elanike nimel Sakala poole pöördunud Eha Mölter. Eakas naine rõhutas, et ta ei räägi üksnes enda, vaid kõigi nimel, kes Kolga-Jaanis suure leegiga maha põlenud maja naabruses elavad.

30. septembri õhtul läks tihedasti täisehitatud puitmajade piirkonnas põlema ligi sada aastat vana maja. Tuli sai alguse puhastamata truubist ja ronis väga kiiresti liikudes soemüüri kivide vahelt elutuppa. Majas üksi elanud pensioniealine naine sai toast välja, kuid päästa polnud enam midagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles