Igapäevane kohvi­nauding

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapanlased pakuvad oma filtrihoidjasse sobivaid peeni siidiseid filtreid, aga väga hästi sobivad ka lihtsad filtrid, mille paki saab igast söögipoest umbes euroga kätte.
Jaapanlased pakuvad oma filtrihoidjasse sobivaid peeni siidiseid filtreid, aga väga hästi sobivad ka lihtsad filtrid, mille paki saab igast söögipoest umbes euroga kätte. Foto: Erakogu

Kohvisõbral ei ole kohvi võimalik millegagi asendada. Õige kohvisõber ei joo ka lahustuvat ega kapslikohvi, vaid jahvatab seda ise ubadest või ostab hea firma kohvipulbrit.

Mai Maseri «Kogu pere toiduraamatus» on kohvi kohta öeldud üllatuslikult palju häid sõnu. Arstist autor kinnitab, et kohv ei põhjusta ühtki haigust ja mitmekülgselt toituvale inimesele ei ole mõõdukas kohvijoomine ohtlik.

Pärast kohvi joomist tunneb inimene end vähem väsinuna. Tema keskendumisvõime paraneb ja mõtlemine kiireneb. Kofeiin laiendab veresooni, tõhustades nii ka neerude verevarustust ja soodustades uriini moodustumist. Kohvist võivad abi saada migreenihaiged ning vererõhku tõstab see vaid pisut ja lühikeseks ajaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles