Viljandi otsib tulevaste hansapäevade tarvis kunstiteost

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig

Järgmisel aastal Norras Bergenis peetavatel 36. rahvusvahelistel hansapäevadel  korraldatakse kunstinäitus «HANSEartWORKS», mille tarvis otsib Viljandi kunstnikke, käsitöölisi või disainereid, kellega koostööd teha.

«HANSEartWORKS» on iga-aastane kunstiprojekt, kuhu esitatakse teoseid enam kui sajast hansalinnast. Tuleval aastal kümnendat korda teoks saav näitus keskendub materjalipõhisele kunstile. Bergeni kuraatorinäituse teema on ühelt poolt lihtne, teisalt mitmetähenduslik «Euroalus». Näitusele otsitakse kunstiteoseid, mis peavad mahtuma euroalusele mitte ainult transpordiks, vaid ka eksponeerimiseks, et väljapanekul tekiks teose ja euroaluse vahel terviklik suhe.

Bergeni kui rahvusvaheliselt tuntud disaini- ja käsitöölinna näituse fookuses on kunst, mis väärtustab materjali. Kandideerima oodatakse nii visuaalkunstnikke, käsitöölisi kui disainereid, kelle teoses väljenduks leidlik ja sügav suhe materjali ja vormi vahel.

Kõiki väljavalitud töid eksponeeritakse hansapäevade ajal kas Bergeni tänavatel või hoonetes. Teose asukoht määratakse kunstniku ja kuraatori koostöös.

Hansapäevade lõppedes lähevad tööd Bergeni galeriidesse S12 Galerii ja Avatud Stuudio ning KRAFT Bergen, kus neid näidatakse  31. juulini. Seejärel sõidavad teosed tagasi kunstniku juurde.

Kandideeriv kunstnik ei pea olema pärit Viljandist, kuid tal peaks olema siinse linnaga lähedane side. Kandideerimiseks oodatakse vabas vormis avaldust inglise keeles, kunstiteose võimalikult täpset kirjeldust inglise keeles koos kavandi või fotoga, kunstniku CV-d ja portfooliot ning kontaktandmeid.

Viljandi linnavalitsus palub kandideerimisdokumendid saata e-posti aadressil kai.oja@viljandi.ee või tuua Linnu tänav 2, 71020 Viljandi.

Kandideerimistähtpäev on 9. november.

Töid hindab ekspertide rühm, kes valib hiljemalt 18. novembriks välja Viljandit esindava töö ning esitab selle  kandideerimisdokumendid Bergeni «HANSEartWORKSi» projektirühmale 23. novembriks. Lõpliku otsuse, kelle töid oodatakse juunis Bergenis, langetab Bergeni kuraator 30. novembril. Juhul kui valituks osutub Viljandi kunstnik, tasub Viljandi linn tema sõidu- ja ööbimiskulud. Lisaks tasub Bergeni linn väljavalitud kunstnikule sümboolse summa 1000 Norra krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles