Maailma noored folkloristid kogunevad Viljandisse konverentsile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi kultuuriakadeemia hoone
Viljandi kultuuriakadeemia hoone Foto: Elmo Riig

Viies rahvusvaheline noorte folkloristide konverents «Kontaktide ja konfliktide folkloor» toob 7.–9. oktoobrini Viljandisse poolsada folklooritundjat. Konverentsi keskpunktis on rahvuslik pärand kui inimeste ja kogukondade ühendaja ja lahutaja ning hoiakute kujundaja.

Huvi konverentsi vastu on aasta-aastalt kasvanud ja ühes sellega ka ürituse maht. Käesoleval aastal astuvad Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemias peetaval üritusel üles üliõpilased, noorteadlased ja teadlased 17 riigist Aasias, Euroopas ning Lõuna- ja Põhja-Ameerikas.

«Konverentsi ettekandjad analüüsivad folkloori kaudu toimuvat etnilist, rahvuslikku, paikkondlikku ja riiklikku identiteediloomet tänapäeval ja minevikus, aga ka suhteid võimulolijate ja rahva vahel,» rääkis Tartu ülikooli eesti ja võrdleva rahvaluule lektor Elo-Hanna Seljamaa.

Seljamaa viitas, et programmis on oma koht ka folkloristika ajalool, välitöödel, rahvajuttudel, erinevatel usundilistel teemadel ning materiaalse kultuuri uurimisel.

Plenaarloengutega esinevad doktor Aleksander Panchenko Venemaa teaduste akadeemia vene kirjanduse instituudist ja Peterburi riiklikust ülikoolist ning doktor William Westerman New Jersey linna ülikoolist.

Konverentsi «Kontaktide ja konfliktide folkloor» programmiga saab tutvuda Tartu ülikooli eesti ja võrdleva rahvaluule osakonna kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles