Sügisel sagenevad maanteedel õnnetused metsloomadega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põdra ja auto kohtumine võib mõlemale halvasti lõppeda.
Põdra ja auto kohtumine võib mõlemale halvasti lõppeda. Foto: Elmo Riig / Sakala

PZU Kindlustuse teatel on viimastel päevadel sagenenud sõidukite kokkupõrked loomadega, mistõttu tuleb autojuhtidel olla senisest tähelepanelikum. Statistiliselt juhtubki kõige rohkem ulukiõnnetusi sügisel, sest põtradel ja hirvedel on jooksuaeg septembris-oktoobris ja metssigadel novembris-detsembris.

PZU Kindlustuse kahjukäsitluse ja klienditeeninduse osakonna juhataja Eero Link ütles, et tänavu kaheksa kuuga on ainuüksi PZU kaskoklientidel juhtunud 290 kokkupõrget metsloomadega ning kindlustusseltsi kogukahju ulatub 500 000 euroni.

Kõige raskemad tagajärjed võivad olla kokkupõrkel suurulukiga, aga ka väiksemad loomad, nagu kährikud, rebased ja jänesed, võivad ootamatult teele joostes tekitada liiklusohtliku olukorra. «Eriti pimedal ajal tuleb tõsiselt võtta hoiatusmärki »Metsloomad« ning jälgida hoolega teed ja ümbrust. Piirkiirusega sõites on kohe ohtu märgates suurem šanss sõiduk õigel ajal pidama saada,» rääkis Eero Link.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles