Rahvas soovitab linna parandada ja arendada

Rannar Raba
, Sakala vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mulluse kaasava eelarve võistluse võitnud ettepanek korrastada Uueveski oru trepistik on nüüdseks peaaegu ellu viidud. Uutele puidust astmetele tuleb paigaldada veel kaldtee.
Mulluse kaasava eelarve võistluse võitnud ettepanek korrastada Uueveski oru trepistik on nüüdseks peaaegu ellu viidud. Uutele puidust astmetele tuleb paigaldada veel kaldtee. Foto: Elmo Riig / Sakala

Algul vinduma kippunud teine Viljandi kaasava eelarve ideevõistlus läks napilt enne tähtaja kukkumist suure hooga käima ning lõpuks esitasid linlased 38 erinäolist ettepanekut.

Ideid laekus viies kategoorias. Kõige rohkem ehk 23 mõtet tuli elukeskkonna ja linnaruumi arendamise rubriiki.

Kaasava eelarve protsess jätkub nüüd ideede sõelumisega. Esmalt analüüsivad neid linnavalitsuse teenistujad, kes hindavad ettepanekute vastavust võistluse reeglitele. Selle tulemused avaldatakse linna veebilehel ja volis.ee keskkonnas hiljemalt 15. oktoobril. Pärast seda sõeluvad ettepanekute esitajad ise koos linnavolikogu liikmetega välja kümme ettepanekut, mis rändavad lõpphääletusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles