EMT kliendid said Kambodžast kahtlase sisuga sõnumeid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandlased said Kambodžalt kahtlase sisuga sõnumeid
Viljandlased said Kambodžalt kahtlase sisuga sõnumeid Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Sel nädalal on EMT kliendid saanud erinevatelt Kambodža numbritelt kahtlase sisuga sõnumeid, operaator on asunud sõnumeid blokeerima.

Paar viljandlast sai üleeile välismaistelt telefoninumbritelt sõnumi, kus palutakse tagasi helistada. Üks sõnumitest saabus numbrilt +85501671247 ning selle sisuks oli: „Helista 0088233710404.“

Eesti Telekomi meediasuhete juht Raigo Neudorf ütles, et nad said juba eile teateid samasuguste juhtumite kohta. Praeguseks on teada, et sõnumite päritoluriik on Kambodža ning tegu on ilmselt petuskeemiga. EMT on asunud Kambodža numbreid sulgema ja sõnumeid nende sisu järgi blokeerima.

Neudorf märkis, et kliendid peaksid sellistesse sõnumitesse ja tagasi helistamisse suhtuma ülima ettevaatlikkusega. „Kui see number viitab välismaa päritolule, ei tasu sinna kindlasti tagasi helistada. Ilmselt on tegu tasulise teenuse numbriga ning järgmisel kuul võib inimest oodata ebameeldivalt suur arve,“ hoiatas EMT esindaja.

EMT palub oma klientidel niisuguste sõnumite saamise korral operaatorit teavitada, et edaspidi oleks võimalik selliseid juhtumeid vältida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles