Ettevõtjate auks heisatakse riigilipud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Vabariigi auks toimuvad sünnipäevapidutsemised terve nädala vältel.
Eesti Vabariigi auks toimuvad sünnipäevapidutsemised terve nädala vältel. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Koalitsioonileppe lubadus seada sisse ettevõtja päev kiideti heaks ning valitsuse korraldusel peab sel päeval, 8. oktoobril heiskama riigilipu.

Ettevõtlusminister Liisa Oviir ütles, et riigilipu heiskamisega tahame juhtida avalikkuse tähelepanu ettevõtlikele inimestele ja ettevõtjate rollile, et ettevõtjaks olemist senisest enam väärtustada.

Ministri ütlemist mööda on ettevõtja riigi ja ühiskonna tugisammas ning väärib lipupäeva. Kõik, kes sel päeval lipu heiskavad, näitavad oma toetust ettevõtjatele.

5.–11. oktoobrini peetakse ettevõtlusnädal "Nutikas ettevõtlus" ja sel ajal peetakse Tallinnas, Tartus, Pärnus, Narvas, Raplas, Viljandis, Valgas ja Võrus ning paljudes teistes piirkondades ligikaudu 200 seminari ja töötuba, käiakse ettevõtetes ja tehakse palju muud.

Riigilipud heisatakse nädala tähtsaimal päeval, 8. oktoobril, kui tähistatakse ettevõtjapäeva.

Vastavalt vabariigi valitsuse korraldusele on riigiasutustel 8. oktoobril kohustus heisata Eesti lipp. Valitsus kutsub sel päeval lippu heiskama ka põhiseaduslikke institutsioone, linna- ja vallavalitsusi ning linna- ja vallavolikogusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles