Viljandi kaasav eelarve sai 38 ettepanekut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kümme ettepanekut, mis hääletusele läheb valib volikogu koos ettepanekute esitanutega.
Kümme ettepanekut, mis hääletusele läheb valib volikogu koos ettepanekute esitanutega. Foto: Marko Saarm / Sakala

Koos 30. septembriga lõppenud kaasava eelarve ettepanekute esitamise periood kogus ideid viies kategoorias. Kõige rohkem ehk 23 ideed esitati elukeskkonna ja linnaruumi arendamiseks.

Septembrikuu jooksul mullusega sama arvu ettepanekuid kogunud Viljandi kaasava eelarve protsess liigub nüüd edasi ideede sõelumisega. Kõigepealt analüüsivad ideid linnavalitsuse teenistujad, kes hindavad ettepanekute vastavust kaasava eelarve reeglitele. Esimese analüüsi tulemused avaldatakse Viljandi veebilehel ja keskkonnas volis.ee hiljemalt 15. oktoobril.

Pärast seda sõeluvad ettepanekute esitajad ise koos linnavolikogu liikmetega välja kümme ideed, mis lähevad lõpphääletusele. Need kümme ideed tehakse avalikuks hiljemalt 23. oktoobril.

Linnakodanikud saavad hääletada 26. oktoobrist 15. novembrini keskkonnas volis.ee või isikut tõendava dokumendi alusel Viljandi linnavalitsuses ja linnaraamatukogus. Võidukas idee peab koguma vähemalt 200 häält. Sealjuures on igal vähemalt 16-aastasel viljandlasel võimalik anda poolthääl kuni kolmele ideele.

Kõikide ideedega on võimalik tutvuda veebilehel volis.ee, kus saab esitada ka kommentaare.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles