Varahommikune Tallinna–Amsterdami lennuk kaikus viljandlanna torupillihelidest

Rannar Raba
, Sakala vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sandra Sillamaa: "Kell kuus Tallinna lennujaamas. Muusiku töö on väljakutseid täis, kui otsustad neid vastu võtta. Kohe astume koos ooperilaulja Oliver Kuusikuga tänasele esimesele lavale: lennuk liinil Tallinn-Amsterdam. Muusikapäeva raames annan kümne kilomeetri kõrgusel kontserdi ja Oliver annab edasi ohutusjutu lauldes. See on vist küll üks ekstreemsemaid lavasid."
Sandra Sillamaa: "Kell kuus Tallinna lennujaamas. Muusiku töö on väljakutseid täis, kui otsustad neid vastu võtta. Kohe astume koos ooperilaulja Oliver Kuusikuga tänasele esimesele lavale: lennuk liinil Tallinn-Amsterdam. Muusikapäeva raames annan kümne kilomeetri kõrgusel kontserdi ja Oliver annab edasi ohutusjutu lauldes. See on vist küll üks ekstreemsemaid lavasid." Foto: Sandra Sillamaa

Tuntud Viljandi torupillimängija Sandra Sillamaa andis täna varahommikul muusikapäeva puhul Tallinnast Amsterdami teel oleva Estonian Airi lennuki pardal minikontserdi. Temaga paralleelselt astus üles rahvusooperi täht Oliver Kuusik, kes laulis õhulaeval edastatavaid rutiinseid turvateateid.

«Kui minu käest suvel küsiti, kas ma oleks nõus sellise asja ära tegema, olin kohe nõus. Alles hiljem hakkasin mõtlema, et olen vist ogaraks läinud. Oleme ju Trad.Attack!-iga terve aasta mööda maailma ringi lennanud ja nüüd ma lähen vabatahtlikult varahommikul jälle lennukisse, et seal pilli mängida,» rääkis Sillamaa.

Samas kiirustas muusik kinnitama, et saadud kogemus oli tegelikult väga tore. Seejuures tõstis ta eraldi elamusena esile võimalust viibida kapteni loal vahetult maandumise eel lennuki kokpitis. «Sellist vaadet iga päev juba ei näe,» kiitis ta.

Küsimusele, kas torupill võiks kõrgel pilvede kohal teistsuguse rõhu või vibratsiooni tõttu kuidagi teisiti käituda, vastas Sillamaa, et märkimisväärset erinevust siiski pole. Küll aga märkis ta, et lennukis on õhk väga kuiv, mis tähendab seda, et pillikotti õhku puhudes kipub suu kuivama.

«Algul pelgasin, et äkki olen reisijatele liiga lähedal ja ehmatan nad ära. Aga see kartus hajus kohe, sest mootorite müra on tegelikult päris vali,» lisas pärimusmuusik.

Teise kontserdi andsid Sillamaa ja Kuusik paar tundi hiljem tagasilennul Tallinnasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles