Põleva maja sein tabas päästjat

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolmapäeva õhtul põles Viljandimaal Kolga-Jaani alevikus lausleegis elumaja.
Kolmapäeva õhtul põles Viljandimaal Kolga-Jaani alevikus lausleegis elumaja. Foto: Marko Suurmägi

Kolmapäeva õhtul põles Viljandimaal Kolga-Jaani alevikus lausleegis elumaja. Tulekahju avastamise ajal majas olnud perenaine pääses iseseisvalt välja, kuid kustutustööde ajal lükkas tugev tuul maha põleva maja otsaseina, mis tabas Viljandi meeskonnavanemat.

Lõuna päästekeskuse kommunikatsioonijuhi Marek Kiige sõnul teatati kell 18.19 häirekeskusele, et Kolga-Jaani alevikus Jaani tänaval põleb ühekorruseline elumaja. Tulekahju avastamise ajal majas olnud vanem naine oli iseseisvalt välja pääsenud. Kustutustöödele saadeti Viljandi, Põltsamaa, Suure-Jaani ja Jõgeva päästjad. Päästetöid sõitis juhtima Viljandi operatiivkorrapidaja.

Esimesena kohale jõudnud Kolga-Jaani vabatahtlikud päästjad hakkasid tule eest kaitsma kahte 10-20 meetri kaugusel asuvat elumaja ning hoidsid ära nende süttimise. Kustutustööde alustamist segas põleva maja küljest maha kukkunud elektriliin, mis maa-ala voolu alla jättis ja töötavaid päästjaid ohustas. Tugeva tuule mõjul oli elumaja kiiresti lausleekides ning seda päästa ei õnnestunud.

"Tuul raskendas kustutustöid igati, keerutades majade vahele suitsu, mis nähtavuse äärmiselt halvaks muutis. Tuul lükkas ümber ka maja otsaseina, mis tabas Viljandi meekonnavanemat ja ta eemale paiskas," kirjeldas Kiik. "Meeskonnakaaslased tõid mehe suitsu seest välja ning andsid üle kiirabitöötajatele, kes ta haiglasse viisid. Kaitsevarustus hoidis raskemad vigastused ära ning põrutada saanud mees naasis pärast toibumist tagasi tööpostile."

Päästetöö juhi esialgsetel andmetel sai tulekahju alguse kütteseadme rikkest. Hävinud maja omanik sai varju sugulaste juures.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles