Rukkirekord purunes mitmes maakonnas

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuele põllule külvatud talirukki potentsiaal on vägev ning osaühingu Savikoti agronoom Tuuli Vaarak jääb põnevusega ootama, kas järgmisel aastal õnnestub ületada maagiline kümne tonni piir.
Uuele põllule külvatud talirukki potentsiaal on vägev ning osaühingu Savikoti agronoom Tuuli Vaarak jääb põnevusega ootama, kas järgmisel aastal õnnestub ületada maagiline kümne tonni piir. Foto: Marko Saarm / Sakala

Ehkki Viljandi lähistel Savikotil purustati kolm aastat tagasi Kõo kandis püstitatud Eesti kõigi aegade rukkirekord, ei ole see tänavu riigi parim tulemus.

Kõo ettevõtte Mangeni PM rekord oli 9,7 tonni hektarilt, Savikotil saadi tänavu 9,83 tonni hektarilt. Kui kuiv vili oli kaalutud, võidi Savikotil tunda end hetkeks parimana, aga paar päeva hiljem selgus, et Jõgevamaal oli sündinud veel kõvem tulemus: Tanel Tõrvand firmast Vitsjärve Põldur sai rukkisaagiks 10,3 tonni hektarilt. 

Ideaalne aasta

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles