Kasutuseta sõiduki saab registrist kustutada tasuta ja kiirelt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklusregistris arvel olevatele sõidukitele, mille viimane liikluskindlustus lõppes aasta eest, rakendub Eesti kiikluskindlustuse fondi sundkindlustus. Pilt on illustratiivne.
Liiklusregistris arvel olevatele sõidukitele, mille viimane liikluskindlustus lõppes aasta eest, rakendub Eesti kiikluskindlustuse fondi sundkindlustus. Pilt on illustratiivne. Foto: Marko Saarm / Sakala

Liiklusregistris arvel olevatele sõidukitele, mille viimane liikluskindlustus lõppes 12 kuu eest, rakendub Eesti kiikluskindlustuse fondi sundkindlustus. Maanteeamet soovitab kasutuseta sõidukid liiklusregistrist ajutiselt kustutada. Toiming on tasuta ja võtab maanteeameti e-teeninduses aega mõne minuti.

Liiklusregistris peavad arvel olema kasutuses sõidukid. Samuti peab kasutuses sõidukil olema kehtiv liikluskindlustuse leping. «Seisma jäänud sõiduki omanikul, kes pole kindel, kas sundkindlustus ähvardab tema sõidukit, tuleks esimese asjana kontrollida, millises olekus on sõiduk liiklusregistris arvel ja kaua on möödunud viimase liikluskindlustuse lõpust,» soovitas maanteeameti sõidukite registriosakonna juhataja Meelis Telliskivi. Seda saab teha ameti kodulehel ja Eesti liikluskindlustusfondi kodulehel.

Kõige kiiremini tasub reageerida nendel, kelle liikluskindlustus lõppes möödunud aasta septembris või enne seda.

Liiklusregistris arvel oleva sõiduki omanikul on sundkindlustuse vältimiseks kolm võimalust: sõlmida tavapärane liikluskindlustusleping mõne kindlustusandajaga, sõiduk ajutiselt liiklusregistrist kustutada või sõiduk lõplikult liiklusregistrist kustutada.

Meelis Telliskivi rõhutas, et sundkindlustus ei puuduta neid sõidukeid, mille kindlustuse ja ülevaatuse lõppemisest on möödunud üle kahe aasta ja mille registrikanne on seega juba peatunud.

Liikluses mittekasutatavat sõidukit saab liiklusregistrist ajutiselt kustutada selle omanik või volitatud isik ning sellisel juhul ei pea omanik täitma ka sõidukiga seotud kohustusi, näiteks maksma liikluskindlustust või raskeveokimaksu.

Ajutise registrist kustutamise periood saab olla 1–24 kuud ning määratud lõpukuupäeva möödumisel on sõiduk automaatselt tagasi liiklusregistris ning eraldi lisatoimingut tegema ei pea. Kui soovitakse sõiduk enne ajutise kustutamise lõpukuupäeva tagasi registrisse saada, on sõiduki omanikul või volitatud isikul võimalik ajutine kustutamine ka enne tähtaega ära lõpetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles