Surmasõitu teinud noormehe pere pani augustikuise ülitraagilise avarii paika mälestuspingi

Rannar Raba
, Sakala vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

4. augustil Tartumaal Rannu vallas nelja noore inimese elu nõudnud liiklusõnnetuse toimumispaika tähistab nüüdsest mälestuspink, mille tellisid ja panid oma käega paika surmaauto roolis olnud 23-aastase Randy pereliikmed.

Pingi seljatoele on kinnitatud metallist plaat tekstiga «See pink tähistab paika, kus 04.08.2015 kell 20.44 lahkusid sellest elust neli noort inimest. Liiga vara.». Puidust istumisalusel on lisaks sisselõigatud sõnum «Istu ja mõtle järele...».

Randy ema, kes 30. septembri pärastlõunal pinki paika sättida aitas, rääkis, et paljud hukkunute sõbrad ja tuttavad tavatsevad seniajani kurvas kohas leinamas ja mõtisklemas käia. Ema sõnul pakub pink võimaluse aeg maha võtta. «Siia võiks tekkida hea koht mõtlemiseks. Nii neile, kes elu põletavad ja alkoholiga liialdavad, kui ka neile, kes teiste inimeste traagilise saatuse üle mõõdutundetult õelutsema kipuvad,» sõnas ta.

4. augusti õhtul kella üheksa ajal sõitis joobes ja juhiloata 23-aastane Randy oma kodukandis vastu puud surnuks enda ja kolm kaaslast. Autojuhti oli varem liiklusrikkumiste eest karistatud nii kriminaal- kui  väärteo korras, viimati tänavu märtsis.

Seltskond noori oli enne õnnetust tuttavate sõnul grillinud ja joonud alkoholi. Mingil põhjusel otsustati suvilast võtta ette teekond Rannu. Audi A6 rooli istunud Randy oli peol viibinute sõnul väga purjus. Samasse sõidukisse istusid 23-aastane noormees ja kaks 15-aastast neiut. Kõik nad hukkusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles