Toidupank ootab vabatahtlikke appi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kampaaniaga saadud toiduained lisatakse pakkidele, mis jõuavad iga päev toidupanga kontorist mõne Viljandimaa lasterikka pereni.
Kampaaniaga saadud toiduained lisatakse pakkidele, mis jõuavad iga päev toidupanga kontorist mõne Viljandimaa lasterikka pereni. Foto: Elmo Riig / Sakala

Oktoobrikuu kolmandal reedel ja laupäeval on võimalik aidata Eesti toidupankadel koguda toidukaupa vaesuses elavatele peredele. Vabatahtlikke abilisi otsitakse 38 kauplusesse üle Eesti ning vabatahtlike registreerumine oktoobrikuistele toidukogumispäevadele on alanud.

Toidupangad kutsuvad appi aktiivseid inimesi, ettevõtteid ja sõpruskondi, kes aitaks ettevõtmist läbi viia. Tegevus on  kuni kolmetunnistes vahetustes. Meeskondade suurused on kaupluseti erinevad ning ulatuvad kolmest kaheksa inimeseni. Vabatahtlikud jagavad infot ning võtavad vastu annetatud toidukauba, mis jõuab järgmiste nädalate jooksul piirkondliku toidupanga kaudu kohalike vaesuses elavate peredeni.

Oktoobrikuistel toidukogumispäevadel osaleb 38 poodi 19 Eesti linnas.

Vabatahtlikke registreeritakse aadressil osale.toidupank.ee ning registreerumisvormis on kirjas kõik kauplused ja täpsed vahetuste ajad.

Need, kes ei saa tulla appi vabatahtlikuna, kuid on valmis Toidupanga tööd püsivalt toetama, saavad seda teha annetuskeskkonna armastanaidata.ee kaudu või helistades regulaarselt Toidupanga annetustelefonidele: 900 9005 - annetad 2 eurot,900 9010 - annetad 8 eurot.

Eesti Toidupank on asutatud 2010. aasta märtsis Eesti-Hollandi Heategevusfondi ja Swedbanki poolt selleks, et leevendada vaesusprobleemi Eesti ühiskonnas ja võidelda toidu raiskamise vastu: toidupangad võtavad kaubandusest ja tootmisest vastu peagi realiseerimistähtaega ületavaid ja/või defektsed tooteid, komplekteerivad vabatahtlike abiga toiduabikastid ja jagavad need laiali puudustkannatavatele peredele, aidates nõnda kaasa raiskamise vähenemisele ühiskonnas ning jagades toitu neile, kel on sellest puudus.

Toidupank kuulub Vaesuse Vastu Võitlemise Euroopa Võrgustikku (EAPN Eesti).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles