Muusikapäev pakub 11 kontserti

Margus Haav
, kultuuritoimetuse toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi noorte sümfooniaorkester paneb proovile Centrumi kaubanduskeskuse akustika.
Viljandi noorte sümfooniaorkester paneb proovile Centrumi kaubanduskeskuse akustika. Foto: Elmo Riig / Sakala

Homme tähistatav muusikapäev kutsub üles märkama helisid meie ümber, viies sel puhul muusika nii Eesti kaugematesse soppidesse kui lennuki pardal suisa piiri taha. Viljandimaal on sel puhul kavas 11 kontserti. Esimene nendest on kell 11 Viljandi Päevakeskuses ja viimane kell 17 Viljandi Centrumi kaubanduskeskuses, kus astub üles Viljandi noorte sümfooniaorkester. 

Viljandi muusikakooli kanda on viis kontserti. Kõige tavatum esinemispaik ongi kaubanduskeskus, kus sümfooniaorkester varem esinenud pole. Täies koosseisus orkester seab end üles keskuse bussijaamapoolse sissekäigu juurde kohviku ja raamatupoe kõrvale. 

«Paneme seal publiku dirigeerima ja näitame orkestri köögipoolt. Teeme sellise mõnusa olemise koos jutuga,» kirjeldas muusikakooli direktor Tonio Tamra. «Orkestris on kuuskümmend inimest, ma ei tea, kuidas sinna ära mahume. Täitsa huviga ootan.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles