Peeter Volkonski jätkab Viljandis muusikaõhtuid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Volkonski isiklik fonoteek sisaldab mõõtmatutes kogustes eksootiliste rahvaste muusikat.
Peeter Volkonski isiklik fonoteek sisaldab mõõtmatutes kogustes eksootiliste rahvaste muusikat. Foto: Kristjan Teedema

Peeter Volkonski jätkab Viljandi pärimusmuusika aidas muusikakuulamise sarja «VolkStuudio» ning selle hooaja esimesel õhtul, 7. oktoobril kell 19 võtab ta luubi alla Iraagi makaami. 

Volkonski on avalikkusele tuntud kui muusik, näitleja ja teatrilavastaja. Samas on paljudele võib-olla saladus, et ta on ka paadunud melomaan. Ta on olnud aastaid Tartu ülikooli fonoteegi kuldklient ning juba viis aastat Viljandi pärimusmuusika teabekogu alaline külaline ja abiline kogu täiendamisel. Tema isiklik fonoteek sisaldab mõõtmatutes kogustes maailma eksootiliste rahvaste muusikat eri helikandjatel ning loomulikult kuulub sinna juurde palju kirjandust, mis annab väärtuslikku lisateavet muusikast arusaamiseks.

Samuti on Volkonski aastaid andnud maailmamuusika loenguid Viljandi kultuuriakadeemias ning olnud kaastegev maailma rahvaid puudutavates raadiosaadetes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles