Infosõda

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Suurmägi
Marko Suurmägi Foto: Marko Saarm / Sakala

LAUPÄEVAL vahendasid Eesti ja Venemaa meediakanalid ühtsama uudist: kangelane pääses vabadusse ja riigi vaenlane anti teisele riigile üle. Ainult et kahe uudises kajastatud inimese rollid olid eri riikide meedias vastupidised.

See uudis oli tegelikult üks infosõja lahing, milles Venemaa Föderatsiooni Föderaalne Julgeolekuteenistus (FSB) näitas, mida ta suudab. Võib-olla Eesti kaitsepolitsei ei tahtnudki lahingus osaleda, aga selle töötajad sinna paratamatult kisti ja tulemus polnud neile meeldiv.

Lahing algas Eesti poolelt hiilivalt, aga vähemalt tegi kapo avalöögi. Enne keskpäeva jõudis ajakirjanike postkasti salapärane kiri, milles anti teada, et kapo peadirektor ja siseminister teevad kell 15 Tartu esinduses olulise avalduse. Ajakirjanikele töödokumendina mõeldud kiri jõudis kohe nii Delfi kui Postimehe digilehe esiküljele – oli see ju ikkagi harukordne ja andis alust arvata, et midagi väga tähtsat on tulemas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles