Kopter aitas Viljandimaal eksinud mehe soost välja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helikopter.
Helikopter. Foto: Mihkel-Markus Mikk/SL Õhtuleht

Reede õhtul käivitas politsei otsinguoperatsiooni Viljandimaal sohu eksinud 48-aastase mehe leidmiseks. Rasketes tingimustes leidis mehe kopter ja ta vintsiti pardale.

25. septembri õhtul teatas 48-aastane mees häirekeskusele, et viibib Alam-Pedja looduskaitsealal ja on jõudunud Põltsamaa jõe äärde, kuid ei aima, millises suunas liikuda, et jõuda tuttava sillani. 

Politseipatrull liikus mehe kirjeldatud asukohta ning andis sireenidega märku, kuhu mees liikuma peaks. Paraku mees aga sireene ei kuulnud ning ei osanud öelda ka täiendavalt midagi oma asukoha kohta.

Positsioneerimise käigus selgitas politsei välja mehe arvatava asukoha Kolga-Jaani vallas Meleski külas ning keerulistes oludes liitus mehe otsingutega lennusalga kopter. Samuti oli otsinguteks valmis politsei paadipatrull.

Peagi märkas kopter metsas valgusvihku, mis tuli otsitava mehe taskulambist ning kuna ilmastikuolud olid muutunud märgatavalt paremaks õnnestus mees vintsida kopteri pardale. Kopterist anti mees üle meedikutele, kes selgitasid, et mehe elu ohus ei ole. Täiendavaks kontrolliks toimetati mees haiglasse, kust ta peatselt koju pääses.

Viljandi politseijaoskonna patrullitalituse juhi Alar Sadama sõnul oli tegu keerulise juhtumiga, mida oluliselt raskendasid halvad ilmastikuolud ja soine ning vesine maastik. Ta pani inimestele südamele, et oma käike loodusesse võiks planeerida selliselt, et tagasi koju jõuaks enne pimeda saabumist.

Sadama sõnul viis seekordse positiivse lõpplahenduseni hea koostöö eksinu ja politseinike vahel. «Kiidame meest, kes loodusesse minnes oli korralikult valmistunud ja võttis kaasa laetud akuga mobiiltelefoni ja taskulambi ning tundes, et on eksinud sellest kohe ka teada andis. Tänu sellele sai politsei oma kohe oma tegevusi planeerida ja kaasata otsingusse vajalikud ressursid,» rääkis Alar Sadam.

Otsingutel osalesid kokku neli politseisõidukit ja üks paat kokku kaheksa politseiametnikuga ning kopterimeeskond. Samuti pakkusid igakülgset abi kaks kohalikku jahimeest ning Kolga-Jaani vallavanem Kalevi Kaur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles