Maailma üks mainekamaid päevalehti kirjutab Viljandi muusikust

Rannar Raba
, Sakala vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maarja Nuut
Maarja Nuut Foto: Elmo Riig

Praegu Põhja-Ameerikas kontserdireisil olevast Viljandi pärimusmuusikust Maarja Nuudist ilmus äsja persoonilugu USA ühes tuntumas ja suuremas päevalehes The Washington Post.

Ajaleht märgib muu hulgas, et neid noori muusikuid, kelle inspiratsiooniallikaks oleks ülikooli arhiiv, pole just palju. Ent Viljandi kultuuriakadeemias õppinud viiuldaja Maarja Nuut on oma loomingus juhindunud just nimelt 1920. ja 1930. aastate salvestiste kõlast ja rütmist. Need salvestised pärinevad Eesti rahvaluule arhiivist.

Nuut annab septembri lõpul ja oktoobri algul Ameerikas 11 kontserti ning juhendab õpitubasid kuuel mainekal maailmamuusika festivalil ja mitmes tuntud kontserdipaigas, nagu Kennedy Center Washingtonis. Debüütturnee hõlmab Chicagot ja New Yorki, viib Washingtoni, Cedar Rapidsisse, Minneapolisesse, Albuqerquesse ja Bloomingtoni ning lõpeb Torontos.

Tänavu aprillis Tallinn Music Weekil artistipreemia Wire Prize pälvinud Maarja Nuut on viimastel aastatel jõudsalt rahvusvahelise muusikatööstuse huviorbiiti tõusnud. Mullu valiti ta esimese Eesti artistina maailmamuusika tähtsa ürituse Womex (The World Music Expo) põhiprogrammi.

1877. aastal asutatud The Washington Post on Ameerika Ühendriikide idaranniku vanim ning kõige laiemalt levitatud ajaleht. Toimetuses töötab üle 700 ajakirjaniku. Paberlehe tiraaž on tööpäeviti ligi pool miljonit ning pühapäeviti üle 800 000.

Kirjutise Maarja Nuudist leiad SIIT.

14. oktoobril kell 17.55 täiendatud teist lõiku salvestiste päritoluga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles