Viljandimaalt on sirgunud kolm tulevikutalenti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Käimas on viies andekatele noortele mõeldud stipendiumivõistlus «Tulevikutalent 2015». Neljal varasemal aastal on tulevikutalendi tiitli pälvinud kolm Viljandimaa noort. Tänavusele stipendiumikonkursile oodatakse avaldusi 15. oktoobrini.

Konkurssi korraldava Maxima Eesti turundusdirektori Ty Lehtmäe sõnul on Viljandimaa noored saanud kõrgeid kohti näiteks kultuuri ja ühiskondliku tegevuse valdkonnas.

«Esimesel aastal sai ettevõtlikkustalendi kategoorias teise koha Viljandimaalt pärit Erki Maling. Kultuuritalendi teise koha nominendiks sai Tiina Tubli. 2012. aastal pärjati kultuuritalendi teise koha stipendiumiga aga Mikk Kask,» loetles Lehtmäe Viljandimaa noorte saavutusi.

Ty Lehtmäe julgustab konkursil osalema kõiki noori, kellel on ette näidata kas silmapaistvaid akadeemilisi saavutusi või häid tulemusi oma kooliväliste harrastustega tegelemisel. «Loodan, et Viljandimaa noored on tänavu konkursil aktiivsed ja jõuavad üle mitme aasta taas auhinnalisele kohale. Selleks on muidugi väga oodatud nii õpetajate kui lapsevanemate panus: nemad saavad infot noorteni viia ning neid osalema õhutada,» rääkis Lehtmäe.

Kandideerimise avaldusi saab esitada 15. oktoobrini. Info konkursi kohta ja kandideerimise avalduse leiab kodulehelt www.tulevikutalent.ee. Maxima Eesti korraldataval stipendiumikonkursil on tulevikutalendiks tituleeritud juba 100 noort.

Tänavu oodatakse avaldusi viies kategoorias: teadustalent, sporditalent, ettevõtlikkustalent, kultuuritalent ja humanitaartalent. Kokku jagatakse noortele stipendiumidena 12 000 eurot.

Konkursi žüriisse kuuluvad Ahhaa teaduskeskuse juht Andres Juur, iluuisutreener Anna Levandi, ETV+ peatoimetaja ja noorte ettevõtlikkuse õhutaja Darja Saar, muusik Tomi Rahula ning Eesti õpetajate liidu juhatuse liige Mihkel Kõrbe. Maxima Eesti esindaja on Ty Lehtmäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles