Mulgi mälumäng alustab neljandat hooaega

Olav Renno
, žürii liige
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Kõiki viit Mulgimaa kihelkonda hõlmav, Karksi valla kultuurijuhi Kai Kannistu veetav ja kõigis Mulgi valdades ja linnades poolehoidu ning kaasategemist pälvinud teadmisteproov on saanud tõesti traditsiooniliseks.

Sellekski hooajaks on planeeritud viis vooru:  21. oktoobril Mõisaküla kultuurimajas, 18. novembril Tõrva kultuurimajas,  20. jaanuaril Paistu rahvamajas, 17. veebruaril Ala rahvamajas ja 23. märtsil Kaarli rahvamajas. Algus ikka kell 19.

Seni on osalenud kuni 20 võistkonda, igas viis teadjat inimest. Viimasel hooajal kahanes see arv viie võrra, ent korraldajad loodavad, et mingil põhjusel loobunud võistkonnad jälle välja tulevad ja ka uusi tarku viisikuid lisandub. Kõik kaasa lüüa soovijad andku endast teada 15. oktoobriks e-posti aadressil kai.kannistu@karksi.ee.  

Mälumängu küsimused, kokku 24, on üha Mulgimaa teemadel: ajalugu ja vanad asjad, mulgi keel ja kultuur, isikud ja ettevõtlus, loodus ja varia.

Žürii püüab hoiduda liiga keerukatest või süvateadmisi nõudvatest küsimustest.

Iga vooru järel saab parim võistkond hoiule rändauhinna (Mulgi kaabu), võistluse lõpul jagub peale esikolmiku auhindade meeneid kõigile osavõtjaile. Halliste kihelkonnast on seni välja tulnud viis või kuus võistkonda, kes on päris sisukalt esinenud ja esikolmikussegi jõudnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles