Õpetajad saavad mulluse tapmise ajel õiguse laste kotte läbi otsida

Rannar Raba
, Sakala vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui õpetaja peab tingimata tarvilikuks tõrksa õpilase koolikoti sisu uurida, siis praegu peab ta seaduse järgi selleks kohale kutsuma lapsevanema või politsei. Haridusministeeriumis plaanitav muudatus peaks selles osas koolitöötajate õigusi laiendama.
Kui õpetaja peab tingimata tarvilikuks tõrksa õpilase koolikoti sisu uurida, siis praegu peab ta seaduse järgi selleks kohale kutsuma lapsevanema või politsei. Haridusministeeriumis plaanitav muudatus peaks selles osas koolitöötajate õigusi laiendama. Foto: Marko Saarm / Sakala

​Ajendatuna mullu sügisel kogu Eestit vapustanud juhtumist, kus Viljandi koolipoiss tappis isa tagant näpatud revolvriga oma saksa keele õpetaja, on haridusministeerium asunud ette valmistama seadusemuudatust, mis annaks koolitöötajatele õiguse põhjendatud kahtluse korral õpilase kott läbi otsida.

Eelmise aasta lõpul, mil esimene šokk koolitulistamisest oli lahtunud, küsisid paljud, kas Eesti koolides on ikka tehtud kõik, et sellised teod ei korduks. Mujalt maailmast on võtta äärmuslikke näiteid, kus koolide pääslatesse on paigaldatud metallidetektorid ja õpilasi otsitakse igaks juhuks hommikuti läbi ning nende eeskujul kõlas siingi võrdlemisi radikaalseid ettepanekuid.

Värske pilk ohuplaanidele

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles