Seadus käsib maksta välismaalasest liinitöölisele poole suuremat palka

Rannar Raba
, Sakala vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandis ja Abja-Paluojal tehaseid pidava aktsiaseltsi Toom Tekstiil juhid nendivad, et õmblejaid leida on aasta-aastalt raskem, mistõttu ollakse põhimõtteliselt valmis appi võtma ka välismaiseid töökäsi.
Viljandis ja Abja-Paluojal tehaseid pidava aktsiaseltsi Toom Tekstiil juhid nendivad, et õmblejaid leida on aasta-aastalt raskem, mistõttu ollakse põhimõtteliselt valmis appi võtma ka välismaiseid töökäsi. Foto: Marko Saarm / Sakala

Olukorras, kus töötus on Eestis taas mikroskoopiliseks kahanenud, on üha enam tootmisettevõtteid huvitatud väljastpoolt Euroopa Liitu madalapalgaliste liinitööliste palkamisest. Ent karm seadus tõmbab sellistele katsetele juba eos kriipsu peale.

Innar Susi
Innar Susi Foto: Elmo Riig / Sakala

Aktsiaseltsi Toom Tekstiil nõukogu esimees Innar Susi nentis, et odava liinitöö tegijaid, näiteks õmblejaid, on viimasel ajal aina raskem leida ning see tendents näikse süvenevat. Tema sõnul on tööturul liiga vähe vabu inimesi ja suur osa neist, kes paberite järgi justkui saadaval on, ei vasta ettevõtjate ootustele. Inimeste suhtumine jätvat pahatihti soovida, palju on alkohoolikuid või lihtsalt madala töökultuuriga inimesi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles