Halliste lasteaed sai uue põranda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Halliste lasteaed läks uuele hooajale vastu värske põrandaga. See on üks kolmest lasteaiast, kes sai sel suvel uue põranda Lincona Põrandakeskuse abiga.

Lincona juhatuse liikme Sven Erslingu sõnul kinkis ettevõte uue põranda kolmele Eesti lasteaiale. Tema väitel ei jätnud mullune uuring haridusasutuste põrandate seisust muud võimalust kui tegutseda. «Kindlasti ei jää selleaastane põrandate renoveerimine viimaseks. Järgmisel aastal tahame projektiga edasi minna ning võimaluse korral aidata rohkem lasteaedasid kui sellel aastal,» rääkis Sven Ersling.

Halliste lasteaia juhataja Anu Kanguri sõnul on põrandavahetus väga oodatud, sest lapsed mängivad suure osa ajast just põrandal ning see peab olema neile mugav ja ohutu.

Sven Erslingu sõnul ei mõjuta lõpptulemust alati see, kui odav või kallis on põrandakattematerjal, vaid tihti hoopis see, kas aluspõrand vastab normidele ja milline on paigalduskvaliteet. «Seepärast oleme võtnud südameasjaks paigaldusspetsialistide koolitamise, et tellijad võiksid lõpptulemusega rahul olla ning iga põrandakate peaks ajale ja koormusele vastu aastaid,» ütles ta.

2014. aasta augustis tehtud uuring hõlmas endas 342 haridusasutuse põrandaid. Üle Eesti uuringus osalenud koolid ja lasteaiad hindasid oma põrandate üldist seisu 10 palli skaalal keskmiselt hindega 6,1. Enamasti tegid muret nigela kvaliteediga aluspõrand, valesti valitud kattematerjal ja kehv paigalduskvaliteet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles