Sofia Rubina tuleb uue plaadiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sarmikas ja säravsilmne Sofia Rubina on Viljandi publiku eest 26. sptembril pärimusmuusika aidas.
Sarmikas ja säravsilmne Sofia Rubina on Viljandi publiku eest 26. sptembril pärimusmuusika aidas. Foto: Jaanus Lensment

Algaval sügisel esitleb Sofia Rubina koos oma bändiga mitmel pool Eestis värsket helikandjat «In The Land Of OO-BLA-DEE». Viljandisse jõuab tuur laupäeval, 26. septembril ja kontsert leiab aset pärimusmuusika aida väikeses saalis.

Kõlab uskumatult, ent see on lauljatari esimene džässiplaat. Sarmikas ja säravsilmne Sofia Rubina on kuulajaid rõõmustanud rohkem kui tosin aastat. Ta on kontserte andnud Venemaa avarustes, esinenud Lätis, Leedus, Soomes, Saksamaal, Taanis, Poolas ning New Yorgi ja Bostoni džässiklubides.

Viimased aastad on ta õppinud mainekas Berklee kõrgemas muusikakoolis, seda «Global Jazz Program» raames, kuhu ta valiti esimese vokalistina. New Yorgis on ta esinenud koos selliste Ameerika tippmuusikutega nagu Jo Lovano, John Patitucci, Danilo Perez, Antonio Sanchez, Adam Cruz ja teised.

Omal ajal Viljandi kultuuriakadeemias õppinud lauljatar tunnistas, et kuigi Viljandi talle väga meeldib, on ta viimastel aastatel siin harva esinenud: kavaga «Two Roses» 2012. aasta Viljandi vanamuusika festivalil ja korra Jazziklubis.

Eeloleval kontserdil astuvad koos Sofia Rubinaga lavale Andre Maaker (kitarr), Heiko Remmel (kontrabass), Jason Hunter (trompet), Aleksander Paal (saksofon) ja Dmitri Nikolajevski (trummid). Kõlavad 50. aastate džässistandardid, millele on uued seaded teinud Jason Hunter.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles