Ugala avab täna esietendusega teatrisaali ja kutsub peole

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ugala uus teatrimaja seest ja väljast
Ugala uus teatrimaja seest ja väljast Foto: Heigo Teder

Ugala teater avab täna oma uue saali UBB ehk Ugala black box'i. Õhtu jooksul saab publik osa Ott Aardami kirjutatud ja lavastatud „Making of „Kapsapea““ esietendusest, teatrigalerii avamisest ning ka peost, kus muusikat valivad Ugala näitlejad eesotsas Luule Komissaroviga.

Kahe kuu jooksul on Viljandi äärelinnas Pargi tänaval otse politseimaja taga asuv tehasehoone teinud läbi erakordse muutuse, mille tulemusena on mahajäetud industriaalsest ruumist saanud moodne 250-kohaline teatrisaal. Saali idee autor ja projektijuht on teatri video- ja valgusala juht Kristjan Suits.

„Saekaatrist teatriks!” kirjeldas Suits oma ideed. „Soov oli luua Ugalale selleks hooajaks pelgupaik, mis on mitmekesine kultuuri ja industriaalsuse korraldatud kaos. Endist tööstuskeskkonda ilmestavad tuhanded puitlipid, mis kaunistavad oma abstraktsuses seda ruumi. See on sümbioos puidust, mustast värvist, tööstusest ja kaosest.“

Kui Vaksali tänaval oli teatrirahva kasutada 9000 ruutmeetrit pinda, siis sel hooajal tuleb hakkama saada 4000 ruutmeetriga. Teatrisaali ehitusel kulus musta värvi 240 liitrit, seinu katab sisekujunduse elemendina mustaks võõbatud 13 000 liistu, kasutust leidis 3000 meetrit kaablit ja 6000 meetrit puitu. 13 000 liistu värvimisel ning UBB teatrisaali kolimis- ja ehitustalgutel andis oma panuse peaaegu kogu teatripere.

Läbivaks märksõnaks UBB valmimisel on olnud taaskasutus. Remonti minevast Vaksali teatrimajast on Pargi tänaval uue kasutuse leidnud publikutoolid, aksid, katteriided, mööbel ja sanitaarinventar. Ütlemine, et ühe vana on teise uus, kehtib ka lavapõranda kohta, sest see pärineb Nordea kontserdimajast, publikutribüün aga NUKU teatrist. UBB-s on saavutatud parem akustika ja järsem publikutõus kui Vaksali tänava majas.

Suure panuse UBB valmimisse andis ka mitu kohalikku ettevõtet: Ugala kogus üle 400 euroaluse tänu Eesti Tarbijateühistute Keskühistu ehk ETK, Selveri ning Viljandi Akna ja Ukse kaasabile. Euroaluseid kasutab teater UBB-s nii sise- kui väliskujunduses, samuti rekvisiitide ning muude esemete ladustamisel.

Puitmaterjaliga aitas Viljandimaa ettevõte Puidukoda ning oma toodetega toetas ka Viljandi Aken ja Uks. Kristjan Suitsu ettekujutuses pidi kogu teatrisaali katma must liistumaailm. See valmis Eesti Höövelliistu praakmaterjalidest.

Musta värviga aitas seinu ja liiste katta Eskaro ning kaabliga panustas UBB valmimisse aktsiaselts Draka Keila Cables. Metalliga toetas aktsiaselts Viljandi Metall, vaipkatted sai teater Linconalt ja Viljandi Vektorilt.

Vaksali teatrimaja remondieelse tühjendusmüügi tulust paigaldas Viljandi firma SOVEK tehasehoonesse küttesüsteemi, mis tagab teatrisaalis kogu hooaja vältel õdusa ja sooja olemise nii publikule kui teatrirahvale.

Kogu tehnikat ja lavavõimsust näeb Ugala black box'i avalavastuses. Kell 16.15 on kavas teatrigalerii avamine, kell 17 algab esietendus ning sellele järgneb kell 21 avapidu.

Peoõhtut alustab pärimusmuusik Jaan Jaago, kes esitab kell 21 variatsioone teemal Ugala publikumärk. Seejärel astub DJ-na üles UBB autor Kristjan Suits. Kell 21.50 tulevad lavale DJ-d Luule Komissarov ja Heigo Teder. Kell 22.30 on järg DJ Teet Ehala käes, kell 23.00 on puldis Vallo Kirs, kell 23.30 on DJ Ugala muusikaala juht Peeter Konovalov ning 00.15 astub diskoripulti Ugala direktor Kristiina Alliksaar. Pühapäeva esimese tunni järel on DJ-d Taago Tubin ja Tanel Ingi, kell 1.30 mängib plaate Elari Ennok, kell 2 astub üles DJ Harlet Orasmaa ja kell 3 DJ Ivar Piterskihh.

Kesklinna ja Ugala uue teatrimaja vahele pannakse öisel ajal käima tasuta eribussid. Marsruudil Vabaduse plats – Pargi tänav 1c stardib buss kell 21.00, 22.00, 23.00, 00.00, 1.00, 2.00 ja 3.00. Marsruudil Pargi tänav 1c – Vabaduse plats väljub buss kell 21.30, 22.30, 23.30, 00.30, 1.30, 2.30 ja 3.30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles